Inlogformulier

Kalender

U weet toch nog wel hoe warm, nee, heet het soms werd? Of heeft de hitte de herinnering daaraan soms droog gekookt? Laat me u helpen. De warmtegolf kwam én bleef tot grote vreugde van eenieder die zich kon herinneren hoe koud het voorjaar was geweest. Maar toen gebeurde het, of liever begon het te gebeuren! Kraanwater werd lauwig en men begon te vertellen dat we zuinig aan moesten doen met water. Nee, er was geen probleem met water, maar je auto wassen en de tuin sproeien kon je maar beter niet meer doen. Wel graag de bomen in je straat zo nu en dan wat vocht geven.
De dagen werden warmer en de nachten zwoeler. Alleen echte zon-liefhebbers genoten nog. We moesten gaan letten op ouderen in onze buurten. Dronken die wel genoeg? Want hun dorstprikkel werd minder en minder. Dus oma en opa, laat die fles genever staan en probeer twee en een halve liter water te drinken. Elke dag JA. Dat heb je nodig. O, je moet er van plassen. Geeft niks. De dokter en de zuster zeggen dat het moet, anders ga je ....

Lees meer...

Vandaag bewandel ik een voornaam pad. Het voert me naar het gebiedje rond de kerk, waar ik de graven van enkele hoogwaardige "inboorlingen"ga proberen te vinden. Ik toefel dus mijn woonhof uit, Tienendreef over en de Norbertusdreef in en uit naar de Bergstraat richting godshuis, dat pastoor Somers - tegen de wil van een aantal dorpsbewoners - op die plek liet bouwen. Het bezwaarschrift daarover werd maar liefst 57 x ondertekend, sommigen tekenden zelfs 2x! Grootste bezwaar dat werd aangevoerd, was dat de kerk te dicht op de grens met een andere gemeente lag. Ra, ra welke gemeente! Maar er waren ook persoonlijke bezwaren, zoals die van de eigenaar van de molen en de naast gelegen bebouwing. Waarschijnlijk vreesde die voor overlast van het kerkhof, hoewel je daar gewoonlijk niet veel geruchtmakends van verneemt, en wilde hij ook niet teveel wierook en wijwater in zijn achtertuin krijgen.

Lees meer...

Vandaag loopt het niet zo lekker. Ik weet niet precies waarom, maar wandelen, ik heb er niet zo'n zin in. Komt misschien omdat het weer niet lokt om ver naar buiten te gaan. Anderzijds, binnenkort gaan mijn partner en ik toch ook weer op trektocht, dus dan zou je denken "Kom op, even flink trainen, dan kun je er goed tegenaan daarginds."

Lees meer...

De hele dag in de boeken geneusd, ben er duf van, dus hoog tijd voor iets heel anders. Ik ga lopen, zeg ik tegen mezelf. En zo gezegd. zo gedaan. Steek eerst mijn neus buiten de deur om te voelen of het koud is en er wind staat, maar dat valt mee. Er glimt zelfs een waterig zonnetje. Ik kuier op mijn gemak ons hofje uit en koers richting Keersoppermolen, langs de nieuwbouwhuisjes op het woonwagenkampje - het lijken wel luxe vakantiehuisjes, die van alle gemakken zijn voorzien met zonnepanelen en snel internet via glasvezel! - en houd de open vlakte links van me. Goh,over tig jaar ligt daar een nieuwe weg, de N69, met alle vrachtverkeer dat er over davert. Dan is het afgelopen met de rust en ruimte die het landbouwgebied en het mooie beekdal van de Keersop nu nog uitstralen. Het zal wel moeten zoals het gaat, want de ellende die het centrum al die jaren heeft gekend met het verkeer moet gewoon anders. Maar jammer is het wel. Heel misschien, héél misschien hebben we geluk als er nog wat uitstel komt. Want dan is er kans dat de mobiliteit zo enorm verandert, dat de nieuwe weg er helemaal niet meer hoeft te komen. Dan gaan de goederenstromen op een totaal nieuwe manier. Zijn er hyperloops, robotvoertuigen, drones, containertunnels en wat dies meer zij. Stel je toch eens voor!

Lees meer...