digisterker

De overheid doet steeds meer via internet en vraagt dat ook van u. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het aanvragen van zorg, het doen van uw belastingaangifte of het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen zijn hier nog niet (voldoende) vaardig in.
Daarom biedt Bibliotheek de Kempen de cursus Digisterker aan, zowel voor leden als niet-leden.
Hiermee willen wij u helpen om beter uw weg te vinden bij de digitale overheid.
In 4 ochtenden leert u hoe u handig en veilig informatie kunt vinden en hoe u iets moet aanvragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. Ook krijgt u te zien wat de overheid allemaal al over u weet, zoals de opbouw van uw AOW. De overheid vraagt steeds vaker naar uw DigiD: uw digitale sleutel voor de overheid. In de cursus leert u hoe u een DigiD kunt aanvragen en gebruiken.
We gaan ervan uit dat u al wat ervaring heeft met computers en internet. In deze cursus leert u tegelijkertijd beter werken met internet in het algemeen. Gecertificeerde docenten leggen de verschillende onderwerpen stap-voor-stap uit. De groepsgrootte is maximaal 8 personen. Tijdens de cursus én thuis gaat u zelf oefenen op een computer. Bij de cursus hoort een uitgebreid werkboek, waarin u alles rustig kunt nalezen.

bibliotheek

Of telefonisch: 06-33872296