Inlogformulier

Kalender

Vorig jaar heeft de gemeente Valkenswaard aangekondigd van start te gaan met het aanpassen van speelplekken. Alle voorbereidingen zijn nu getroffen. We beginnen met de uitvoering in de Turfberg en voeren de laatste aanpassingen door in Borkel.

Aanpassen speelplekken Turfberg

speelplekken

Het afstemmen met de wijk de Turfberg en direct omwonenden heeft vooral in 2017 plaatsgevonden. Het selecteren van een aannemer en een leverancier van de toestellen heeft helaas meer tijd gevergd dan verwacht. Nu zijn we echter op het punt gekomen dat we daadwerkelijk met de uitvoering in de Turfberg van start gaan. Voordeel van deze voorbereiding is dat we nu één aannemer hebben voor alle plekken en er geen nieuwe aanbestedingen meer nodig zijn.

Deze plaatselijke aannemer gaat vanaf 20 augustus van start op de verschillende plekken in de Turfberg (op de Kreijenbeek na). Bewoners in de Turfberg worden hierover per brief geïnformeerd. Tegelijkertijd worden de laatste aanpassingen in Borkel afgerond.

Planning aangepast

Na de pilot van de Turfberg hebben we de planning van de opeenvolging van de wijken aangepast. Dit komt vooral doordat verschillende wijken zelf al actief zijn begonnen met het meedenken over de speelplekken en dat Dommelen een zeer groot areaal aan speelplekken heeft.

Andere wijken aan de beurt

Wanneer de aannemer begint in de Turfberg, gaan we starten met de voorbereidingen in de volgende wijk. Eerst worden de betreffende wijkorganen geïnformeerd en bevraagd over de speelplekken. Vervolgens organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst voor bewoners. Hierna worden de laatste aanpassingen gedaan, de plannen definitief gemaakt en uitgezet bij de aannemer.

Wanneer de afstemming met de wijk meer tijd vraagt, wordt deze uiteraard genomen, aangezien we zorgvuldig te werk willen gaan. Daarom is de onderstaande planning van inloopbijeenkomsten onder voorbehoud.

Inloopbijeenkomsten:

September 2018: GeenhovenOktober 2018: Kerkakkers


Oktober 2018: Gegraaf
April 2019: Dommelen zuid (ten zuiden van Tienendreef)
Mei 2019: Hoge Akkers en centrum
Oktober 2019: Dommelen noord (ten noorden van Tienendreef)

Uiteraard worden bewoners via de gebruikelijke communicatiekanalen hierover geïnformeerd.

Achtergrond

De gemeenteraad heeft een Speelruimte- en Beheerbeleid vastgesteld. Het college heeft een besluit genomen over de wijze waarop dit beleid uitgevoerd wordt. Zo is bijvoorbeeld het toegankelijk maken van de speelplekken één van de speerpunten. Uitgangspunt bij de uitvoering is om inwoners hierbij zoveel mogelijk te betrekken. De aanpassingen lopen uiteen van het verwijderen van het hekwerk tot een complete renovatie. Enkele locaties blijven zoals ze zijn. Verder zullen er ook plekken moeten verdwijnen.

Wanneer u vragen heeft over de aanpassing van de speelplekken, kunt u deze stellen via het volgende mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.