AED

Her en der verspreid in de gemeente hangen AED’s op openbare plekken. Bij elkaar een stuk of 18. De intentie is altijd dat je een AED, van waar dan ook, binnen 6 minuten moet kunnen bereiken om met behulp van die AED een leven te kunnen redden. Vorig jaar heeft de raad middelen beschikbaar gesteld om 4 extra AED’s aan te schaffen want aan de hand van bij ons en bij de EHBO-vereniging Sint Nicolaas bekende gegevens bleek dat er in de gemeente nog een stuk of vier ‘witte vlekken’ zijn; gebieden die niet aan dat 6 minuten-criterium voldoen. Dat gaat om:
1. Dorpsstraat in Schaft.
2. Luikerweg / Dorpsstraat, Borkel.
3. Brouwershof in Dommelen: omgeving Brouwerijdreef – Reaalhof – Florijnhof – Schellinghof – Soevereinhof. Voorkeur gaat uit naar de doorgaande weg dus het gedeelte van de Brouwerijdreef ter hoogte van die straten.
4. Wijk Lage Heide in Dommelen: bij voorkeur René Smeetsstraat of Sniederslaan.
Mocht u een geschikte locatie weten voor de twee laatste punten, dan horen wij dat graag van u via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.