Op dinsdag 12 juni organiseert de gemeente Valkenswaard een vervolgsessie op de inloopbijeenkomst van 10 april jl. over de ontwikkelingen van het buitengebied in Valkenswaard. Graag nodigen wij u en belanghebbende uit voor deze bijeenkomst.

Kansen voor Valkenswaard in kaart
Voor het opstellen van het ontwikkelplan is inwoners en ondernemers gevraagd mee te denken over kansen in het gebied. Ongeveer 80 bezoekers hebben op 10 april hun ideeën met ons gedeeld. De opgehaalde informatie delen we graag met u in de vervolgbijeenkomst op 12 juni.

Achtergrond
Gemeente Valkenswaard wil zich meer als vrijetijdsgemeente ontwikkelen, om meer banen te realiseren en meer bezoekers aan te trekken. Dit alles heeft een positief effect op de economie. De gemeente wil dit bereiken door meer gebruik te maken van de aanwezige natuur (De Groote Heide) en de mogelijkheden tot vrijetijdsbesteding (leisure) in het buitengebied. Daarbij staan bescherming van kwetsbare natuur en oog voor duurzaamheid centraal.

Praktische informatie
U bent op dinsdag 12 juni van harte welkom tussen 16.00 - 18.00 uur óf 19.00 – 21.00 uur in het theatercafé van Cultuurcentrum de Hofnar.

Lees meer...

Er is een nieuw initiatief om in Valkenswaard een competitie Buurt-Biljarten op te starten. Er wordt gespeeld met teams van 5 personen op de dinsdagavonden vanaf de derde dinsdag in september tot eind april. Hiermee is rekening gehouden met de Corso-bouwers.
Elk team speel 1x in 2 weken. De spelsoort is libre en de drempel is laag gehouden met een gemiddelde van 0 tot 2,50.

Elk buurtschap, buurtvereniging of wijkvereniging kan natuurlijk meedoen.charly scheur in laken
Zalen- en Biljartcentrum de Graver heeft na enkele verschuivingen door te voeren 4 biljarttafels ter beschikking gesteld. Er wordt gestreden om een wisseltrofee.

Een uitstekend project voor saamhorigheid en sociale contacten.

Inschrijven kan vanaf heden tot 1 augustus en kost €15,- per team. Meer informatie kunt u vinden op de inmiddels in gebruik genomen website www.buurtbiljartenvalkenswaard.nl

Wij zijn trots dat het project Kerkakkerstraat zo mooi is geworden: leuke woningen, mooi openbaar gebied met veel groen en een super speeltuin met een echte klimboom. En natuurlijk blije bewoners, want daar doen we het voor. Dat willen we vieren en wel op woensdagmiddag 4 april 208.

klimboom

We hebben een sport en spelmiddag georganiseerd voor alle kinderen van de wijk en van alle basisscholen van Dommelen. Start om 13.30 uur.
Om 15.30 uur is er een officieel moment: de wethouders Egbert Buiter en Mart Wijnen gaan zwerfkei werpen! De eerste prijs voor de kinderen is om te mogen mee helpen met het leggen van die zwerfkeien.
Rondom het officiële moment zijn alle bewoners en buurtgenoten uitgenodigd om met ons het glas te heffen. Ook de gemeenteraad is uitgenodigd, medewerkers van de gemeente die geholpen hebben met dit project, de projectontwikkelaar en de aannemer, en de pers.

paasei

Op Tweede Paasdag, maandag 2 april, van 10:00 tot 12:00 uur ’s ochtends kunnen kinderen tot en met 10 jaar paaseieren zoeken bij het parkje naast de rotonde bij Winkelcentrum de Belleman in Dommelen.Een groep jeugdige, enthousiaste vrijwilligers en Beeks Optiek hebben de handen ineen geslagen om dit gratis toegankelijk evenement voor het zevende jaar op rij weer mogelijk te maken.
Om 10:00 uur wordt het startschot gegeven. Kinderen kunnen op zoek naar verstopte plastic eieren en deze daarna bij de paashaas omwisselen voor een van de maarliefst 5000 chocolade paaseieren! Naast het paaseieren zoeken zijn er op het veld verschillende activiteiten en springkussens voor de kinderen, een limonadefontein en is er gelegenheid om met de paashaas op de foto te gaan.
Voor de (groot)ouders is koffie of thee te verkrijgen.

AED

Her en der verspreid in de gemeente hangen AED’s op openbare plekken. Bij elkaar een stuk of 18. De intentie is altijd dat je een AED, van waar dan ook, binnen 6 minuten moet kunnen bereiken om met behulp van die AED een leven te kunnen redden. Vorig jaar heeft de raad middelen beschikbaar gesteld om 4 extra AED’s aan te schaffen want aan de hand van bij ons en bij de EHBO-vereniging Sint Nicolaas bekende gegevens bleek dat er in de gemeente nog een stuk of vier ‘witte vlekken’ zijn; gebieden die niet aan dat 6 minuten-criterium voldoen. Dat gaat om:
1. Dorpsstraat in Schaft.
2. Luikerweg / Dorpsstraat, Borkel.
3. Brouwershof in Dommelen: omgeving Brouwerijdreef – Reaalhof – Florijnhof – Schellinghof – Soevereinhof. Voorkeur gaat uit naar de doorgaande weg dus het gedeelte van de Brouwerijdreef ter hoogte van die straten.
4. Wijk Lage Heide in Dommelen: bij voorkeur René Smeetsstraat of Sniederslaan.
Mocht u een geschikte locatie weten voor de twee laatste punten, dan horen wij dat graag van u via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.